Skrautvål IL kåret til årets langrennsklubb av NSF langrenn

Postet av Stian Ulberg den 1. Nov 2023

Skrautvål IL ble kåret til årets langrennsklubb av NSF langrenn på årets høstmøte i Skiforbundet.

Det var en svært hyggelig pris å få og skigruppas leder, Stian Ulberg, mottok prisen på vegne av klubben.

Begrunnelsen for hedersprisen er å lese under:

"Skrautvål IL mottar prisen for årets langrennsklubb pga. deres framtidsrettede fokus, evne til å tenke  nytt – og for god satsning på bredde- og rekrutteringsarbeidet de siste årene.

Klubben har bred og god aktivitet, både klubben alene og som en del av samarbeidsprosjektet Valdres Ski. De har klart å skape et godt sosialt miljø, og antall medlemmer er økende. Det rapporteres om særdeles god deltakelse – og god stemning – på klubbrennene som arrangeres ukentlig gjennom hele vinteren.

 I mars 2022 lagde de sammen med skikretsens skiklubbutvikler vinterens største happening, med det som var forløperen til alle Skisprellene i 2023, Åpen Stadion, på Valdres Skisenter. Med stort og smått var det over 170 mennesker innom i løpet av en helt vanlig onsdag ettermiddag.

Hjemmearenaen til Skrautvål IL er Valdres Skisenter. Her er det laget en god arena for både skileik og langrennscross, med belysning og mulighet for lån av skiutstyr. Valdres Skisenter er også utgangspunkt for det store løypenettet i området, som kjøres opp av Leirin Løypelag – som eies og drives av Skrautvål IL.

Klubben har et solid arrangørmiljø, som arrangerer kretsrenn hvert år. De siste årene har de gått litt ekstra i bresjen for langrennscross, og har arrangert krets- og cuprenn i denne stilarten. Kommende vinter ønsker de å satse enda litt større og inviterer til Valdres Skifestival, et sosialt breddearrangement over to dager i mars.

Klubben har nå også overtatt det tradisjonsrike turrennet Valdresmarsjen, fra Beitostølen til Danebu i Aurdalsåsen. Dette er nå døpt om til Valdres Skimaraton og endelig tatt inn under idrettens vinger og har blitt et terminfestet turrenn.

Klubben er også ansvarlige for den populære Skardåstrimmen, for de som går mer i turtempo i de flotte turløypene i området."


På bildet fikk to av Årets ildsjeler i Oppland Skikrets også priser, hhv. Tormod Bjerke fra Follebu Skiklubb og Kirsten Bråten fra Lalm Idrettslag.

Skrautvål IL mottok pris for årets langrennsklubb i tillegg til Røros IL, fra Sør-Trøndelag og IL Aasguten, Nord-Trøndelag Skikrets.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Stian Ulberg